Daarin bundelen hightechbedrijven in Noord-Limburg, zoals Océ, Inalfa, Nunhems, WP Haton en Scheuten hun krachten. Via dit platform willen de ondernemingen gezamenlijk hun innovatiekracht versterken en de naamsbekendheid van de regio vergroten.

Dat is nodig omdat de regio ingeklemd zit tussen Brainport (Eindhoven) en Chemelot (Zuid-Limburg), clusters van bedrijven die dankzij hun sterke imago grote aantrekkingskracht uitoefenen.

Jan Zuidam, voorzitter Limburgse Werkgevers Vereniging benadrukte in een korte inleiding het belang van dit initiatief voor de maakindustrie in Noord-Limburg. Ook ging hij in op de kansen in de verbinding met Brainport 2020. Aansluitend gaf Jan Houwen, voorzitter Techno Valley, een korte toelichting op de strategie en ambities. Door een betere profilering hopen ze de aandacht op zich te vestigen van studenten en werknemers.