De redactie stelt dat verzekeraars nu nog te weinig data hebben van elektrische auto’s om de verzekeringspremie vast te stellen. Maar een premiestijging zou onontkoombaar zijn. "Elektrische auto’s zijn waardevast vanwege hun lage aanbod en de exportvraag vanwege subsidieregelingen. Daardoor moeten verzekeraars langere tijd hoge bedragen blijven uitkeren bij diefstal of total loss. Ook kan de  accu zorgen voor dure reparaties. Ten slotte is de kans op schade hoger vanwege de langere remweg als gevolg van hun hogere gewicht."
Op dit moment zijn elektrische auto’s doorgaans nog voordelig te verzekeren, vaak tegen het tarief van een conventionele auto. Maar er zijn al partijen die een speciale verzekering voor elektrische auto’s aanbieden (ANWB, Allsecur, AON, Delta Lloyd). "Deze hebben extra’s in de dekking, zoals het slepen naar de dichtstbijzijnde laadpaal in geval van een lege accu of dekking bij schade aan de eigen laadpaal voor het woonhuis. Maar de verzekeraars houden momenteel bij hoeveel schade bestuurders van elektrische auto’s rijden. Als dat afwijkt van normale auto’s zullen de elektrische-autoverzekeringen niet alleen meer verschillen in dekking, maar ook in prijs."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding