In een persbericht stelt AKKA Benelux de Link & Go voor als ‘een comfortabel, slim en ecologisch voertuig dat de beperkingen van de elektrische mobiliteit doorbreekt. Het is de eerste elektrische ‘concept car’ die in manuele modus (in de stad) en in autonome modus gebruikt kan worden: hij kan bestuurd en geparkeerd worden met of zonder bestuurder. Het is een slim en communicatief voertuig dat staat voor een nieuw type van aangename, sociale mobiliteit. Dankzij de verbindingsmogelijkheden waarmee de wagen is uitgerust, krijgt men onder meer toegang tot de sociale netwerken, om bijvoorbeeld carpoolen te stimuleren.

De Link & Go is uitgerust met complexe technologieën zoals laser, stereocamera, een inertieel meetelement (IMU) en toegevoegde realiteit. Dankzij de aanraakschermen en de gebarenherkenning kan de gebruiker van de Link & Go diverse functies bedienen, zoals overschakeling naar automatische modus, multimediatools en connectiviteit. De ingenieurs van AKKA Technologies hebben gekozen voor een uniek gecombineerd stuur-en-ophangingsmechanisme met een ultracompact onderstel. Deze technologie zorgt voor een verhoogde manoeuvreerbaarheid van het voertuig en een betere wegligging. Het opladen van de batterijen gebeurt via een robotarm die zich automatisch naar het juiste aansluitpunt beweegt.