Van 18 tot en met 24 mei zijn de laatste technische snufjes en slimme producten te zien, die snel tot het alledaagse leven gaan behoren. De derde editie van de Dutch Technology Week draait om het thema ‘Week of Wonders’ en wordt op 19 mei officieel geopend door Minister Kamp, tijdens het ‘Smart meets Smart’ event. De afsluitende High Tech Ontdekkingsroute biedt een kijkje in de keuken van bedrijven en laboratoria die normaal voor het publiek gesloten zijn.

In de regio Brainport zijn zeven ‘hotspots’, bereikbaar met gratis busvervoer, waar de laatste technologische ontwikkelingen zijn te zien op het gebied van gezondheidszorg, mobiliteit, energie, materialen en voedselproductie. Zo kan het publiek kennis maken met Stella, de eerste gezinsauto op zonne-energie, of de operatierobot waarmee chirurgen vijf keer preciezer kunnen opereren dan met hun eigen handen. Het zijn dit soort staaltjes van vernuft waar onderzoekers en bedrijven trots op zijn. De DTW laat ook zien dat technologie uitdagend, creatief en vermakelijk is. Evenementen als Night of the Nerds, Quiz Night XL, DTW Youth Quiz, Talent meets Top en de Eureka! Cup trekken duizenden deelnemers die hun kennis op de proef willen stellen en de handen uit de mouwen willen steken. Andere wervelende publiekstrekkers zijn de TU/eXperience Publieksdag van Technische Universiteit Eindhoven en Autotech op de Automotive Campus in Helmond.