De auto met de naam Isa is een elektrische tweepersoonsauto (met bagageruimte!) en goed voor een verbruik van  1 op 500, omgerekend naar het verbruik van een auto op benzine. Isa is ontworpen door het studententeam TU/ecomotive met als doel een praktische, comfortabele en zuinige stadsauto te zijn. De team van dertien studenten is erin geslaagd een extreem lichte auto van maar tweehonderd kilogram  te bouwen (ter vergelijking: de Renault Twizy weegt altijd nog vijfhonderd kilo). Met een maximale snelheid van zestig kilometer per uur is Isa vooral bedoeld als een auto voor in de stad.

De studenten presenteren de auto voorafgaand aan een roadtrip vanaf de Automotive Campus in Helmond via diverse steden en locaties naar Hilversum. Met deze trip wil het studententeam laten zien dat elektrisch rijden de toekomst is op het gebied van mobiliteit,  één van de drie maatschappelijke focusgebieden van de universiteit. Vervolgens komt de auto in actie tijdens de Shell Ecomarathon in Rotterdam, volgende week van 15 t/m 18 mei. Tijdens deze competitie strijden meer dan tweehonderd Europese studententeams om de titel ‘zuinigste voertuig’.

Een podiumplaats zit er niet in straks in Rotterdam, waar men concurrentie heeft van driehonderd teams uit heel Europa. "Daarvoor is onze auto eigenlijk al te groot, te lomp", aldus de woordvoerder.  De Eindhovense studenten willen wel inzetten op de Offtrack Award voor de auto die onder andere hoog scoort op design en veiligheid. Het team zegt met het concept niet alleen een zuinige auto te hebben willen maken, maar ook een auto waarin mensen willen rijden. Hij moet daarom niet al te futuristisch zijn, zo redeneren de Eindhovense studenten.