Volkswagen Infotainment GmbH is ontstaan door de overname van het Europese research en development center van Blackberry in Bochum (D).

Auto’s communiceren al met smartphones, tablets, MP3-spelers en de autosleutel. Op korte termijn worden auto’s ook verbonden met bijvoorbeeld het huis en kantoor van de bestuurder. Ook worden auto’s ‘gelinkt’ met de infrastructuur: car-to-X communicatie. Door de koppeling met verkeerslichten wordt de bestuurder geïnformeerd over de snelheid die hij/zij dient aan te houden om bij het volgende licht ‘groen’ te krijgen. De volgende stap is car-tot-car communicatie: de ene auto kan de andere waarschuwen voor bijvoorbeeld gevaar of files.

Volkswagen stapt niet geheel blanco in deze tak van sport, het concern biedt op dit moment al diverse online diensten onder de noemer Car-Net. Op de Polo en de dit najaar te introduceren nieuwe Passat is MirrorLink leverbaar; via apps zijn Android smartphones dan bedienbaar via het infotainmentsysteem van de auto.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding