Nieuwe Belgische productieketen 

ArcelorMittal kondigde de nieuwe Belgische productieketen aan op een persconferentie in Parijs. Het nieuwe Fortiform-gamma aan ultra sterke stalen is bedoeld voor de autosector. Door de hoge sterkte en goede vormbaarheid van het staal wordt het mogelijk om lichtere auto’s te produceren, waardoor ze minder CO² uitstoten.

Lichter autokoetswerk 

Volgens de staalreus kan het innovatieve product auto-onderdelen tot 20% lichter maken. ‘Een lichter autokoetswerk is een enorm voordeel voor autoconstructeurs die moeten voldoen aan als maar strengere emissienormen’, zegt Jan Cornelis, woordvoerder van de Gentse ArcelorMittal vesting. Het nieuwe staal zou ook veiliger zijn omdat het meer energie kan absorberen bij een crash.

Productiestart 2015 

De ArcelorMittal-fabrieken van Gent en Luik starten in 2015 met de productie. Vanaf 2017 zal het product in de eerste voertuigen terug te vinden zijn. Welke omvang de order zal hebben is nog niet duidelijk en dus is de impact voor de Belgische vestingen nog niet in te schatten volgens Cornelis.

De staalreus heeft naar eigen zeggen een marktaandeel van 45 procent in de Europese automobielsector.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding