Het gaat dan om duurdere auto’s van dat merk die worden uitgerust met apparatuur om van auto naar auto te kunnen communiceren of met een speciale cruise-functie.

De 2017 Cadillac CTS Sedan zal standaard met zendertjes en ontvangers worden uitgevoerd, aldus General Motors. Die auto’s kunnen dan voortdurend de plaats en de snelheid van omringende voertuigen registreren. Daar geldt echter wel een kleine voorwaarde bij: ook die andere auto’s moeten met soortgelijke apparatuur zijn uitgerust.

Een andere, nog niet nader genoemde versie van de Cadillac krijgt een Super Cruise functie waarmee de auto in een bepaalde rijstrook kan blijven rijden en op de snelweg ook sneller kan gaan of juist zal remmen. ‘’Als je daar zin in hebt kan je van Californië tot Las Vegas achterover leunen en de auto al het werk laten doen,” aldus topvrouw Mary Barra. GM heeft al eerder meegedeeld te werken aan sensoren die in de gaten houden of de bestuurder wel voortdurend z’n gedachten bij de weg en het verkeer houdt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding