Autodesk zet hierbij het recent gelanceerde open source 3D-printplatform Spark in. Dit is de eerste keer dat het platform op een groot industrieel project wordt toegepast. "Spark zal ons helpen om digitale modellen veel sneller om te zetten in fysieke onderdelen die daadwerkelijk geproduceerd kunnen worden", zegt Alex Fiechter, hoofd community management bij Local Motors. "Met Spark kunnen we onze ideeën preciezer weergeven en het is eenvoudiger om de machines te programmeren."

Zo verwacht Local Motors dat het aantal onderdelen op de ‘Bill of Materials’ teruggebracht kan worden van 25.000 naar minder dan 50. Daarnaast kan de toepassing van 3D-printen er voor zorgen dat autofabrikanten ieder onderdeel van hun ontwerp kunnen aanpassen of een geheel nieuw ontwerp kunnen maken – zonder dat dit extra tijd of kosten voor het aanpassen of maken van machines met zich meebrengt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding