Jaarlijks wordt er in ons land voor miljoenen euro’s geïnvesteerd in nieuwe (technologische) ontwikkelingen, zonder dat deze voor het brede publiek direct zichtbaar zijn. Samen met vier belangrijke spelers uit de sector reikt AutomotiveNL daarom op 20 januari 2015 de Automotive Innovation Award uit voor de meest revolutionaire autogerelateerde innovatie, ontwikkeld of geïmplementeerd in Nederland. Inschrijven voor de prestigieuze prijs kan vanaf nu via de website http://www.automotiveinnovationaward.nl/.

Maatschappelijke ontwikkelingen, een veranderende klantbehoefte en bijna onbegrensde technologische mogelijkheden dagen de automotive sector uit om het innovatieproces te versnellen. Een versnelling die feitelijk allang is ingezet. Het Nederlandse publiek maar ook politiek en overheid heeft hier echter vaak nauwelijks weet van. Met de uitreiking van de award willen de vijf initiatiefnemers (RAI Vereniging, Bovag, LeasePlan Nederland, AutomotiveNL en Roland Berger Strategy Consultants) revolutionaire innovaties van eigen bodem bredere bekendheid geven en van de innovatiekracht in de automotive sector verder versterken.

Inschrijven tot 9 november

Inschrijven voor de Automotive Innovation Award kan tot 9 november 2014. In aanmerking komen innovaties op gebied van mobiliteit in het algemeen, maar ook op het gebied van techniek, data, milieu of klantbenadering.

De vakjury, onder voorzitterschap van Leo Kusters (Managing Director Transport en Mobility TNO Nederland), beoordeelt de inzendingen niet alleen op innovatie (hoe vernieuwend is het idee), maar ook op impact (op de mobiliteit, de sector en/of de klant) en implementatie (haalbaarheid, toepasbaarheid, rendement). Op 1 december maakt de organisatie de genomineerde cases bekend. Vanaf dat moment kan het publiek ook een stem uitbrengen. Uiteindelijk gaan er drie innovaties door naar de finale van de Automotive Innovation Award op 20 januari 2015.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding