Het is de eerste keer dat de elektrische Defenders in Nederland zijn; een bezoek dat onderdeel is van de laatste onderzoeksfase van de auto’s. De elektrische Defender prototypes bevinden zich in de laatste onderzoeksfase. In totaal zijn er tien Research & Development-auto’s gebouwd die inmiddels zijn getest in de meest uiteenlopende gebieden ter wereld, van de Schotse hooglanden tot wildparken in Afrika. Nu komen daar ook de mooiste natuurgebieden van Nederland bij, waaronder de Veluwe en de Oostvaardersplassen. Omdat de auto’s geen geluid maken, zijn ze bijzonder geschikt voor gebruik in natuurgebieden.

Staatsbosbeheer gaat de elektrisch aangedreven Defenders tijdens de twee weken van de herfstvakantie inzetten voor verschillende soorten safari’s in de Oostvaardersplassen, de Veluwe, de Slikken van Flakkee in Zeeland en Boswachterij Noordwijk. Voor de laatste twee locaties kunnen bezoekers zich nog aanmelden voor een Grote 5 ree safari in de volledig elektrisch aangedreven Land Rovers, via: www.staatsbosbeheer.nl/degrotevijf.

Marloes Mennen, marketeer van Staatsbosbeheer: "Het is fantastisch om de Defenders in de herfstvakantie uit te kunnen proberen. Het ontbreken van emissies en geluid maakt ze heel geschikt voor gebruik in de natuur. Wij zijn benieuwd wat de auto’s allemaal aankunnen en hebben daarom gekozen voor deze vier gebieden. Vooral in Noordwijk moet hij zich door het losse duinzand ook in uitdagend terrein gaan bewijzen." Voor Land Rover is het belangrijk dat Nederland ook onderdeel is van het Research & Development-traject van de auto. De Defenders beschikken over een 70kW/95 pk en 330 Nm sterke elektromotor, die zijn kracht haalt uit een Lithium-ion accu met een capaciteit van 27 kWh. Die accu zorgt voor een actieradius van ruim 80 kilometer. Verder wordt bij afremmen en heuvel af-rijden de accu via brake-generation extra bijgeladen. Bij lage snelheden in het terrein heeft de accu genoeg capaciteit om ruim acht uur te kunnen rijden. Met een 7 kW snellader duurt opladen vier uur en wanneer een mobiele 3 kW lader wordt gebruikt, is de accu in tien uur volledig opgeladen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding