Dat zei Matthias Wissmann, president van het Verband der Automobilindustrie (VDA), gisteren in gesprek met journalisten, meldt vakblad Automobilwoche. Wissmann sprak van "een revolutie in de auto". Op dit moment kan een op de vijf nieuwe auto’s het web op.

De zogeheten ‘connected car’ kan zowel met andere auto’s als met het internet communiceren. Het aantal ongevallen en files moet erdoor verminderen, maar ook contact leggen – via apps – met bijvoorbeeld een taxibedrijf, online muziekkanalen en tips om lokaal goedkoop te tanken moeten mogelijk worden. Autofabrikanten profileren zich op die manier steeds sterker als aanbieder van mobiliteitsdiensten. Tussen nu en 2020 zal het volume van componenten en diensten in en rond connected cars verzesvoudigen: van dertig naar 170 miljard euro, heeft adviesbureau vorige maand berekend.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding