De overeenkomst stelt de autofabrikant in staat om een diepgaand inzicht te krijgen in het portfolio van Airbus Group Innovations. Het gaat om fabricageprocessen, productiemethoden en expertise op het gebied van metalen en samengestelde materialen. "Maserati kan profiteren van de kennis en vaardigheden van de Airbus Group die worden aangewend voor onder meer vliegtuigen, helikopters, snelle jets en voor ruimtevaartuigen", aldus Harald Wester, ceo van Maserati en chief technology  officer van Fiat Chrysler Automobiles.
Met de overeenkomst krijgt Maserati gedurende een aantal jaren toegang tot een reeks van technische werkgebieden van Airbus Innovations. Hierdoor wordt Maserati in staat gesteld om technologieën te selecteren die ‘game changers’ kunnen zijn wanneer ze worden toegepast in de automobielproductie.

Maserati maakt sinds 2005 onderdeel uit van de Fiat Group – nu FCA – en wordt in ruim zeventig landen vertegenwoordigd. Vandaag de dag heeft Maserati een fabriek in Modena en een in Grugliasco (sinds 30 januari 2013). Airbus Group is wereldwijd leidend op het gebied van aeronautica, ruimtevaart en aanverwante dienstverlening. In 2013 realiseerde de groep een omzet van 57,6 miljard euro en verschafte het werk aan zo’n 138 duizend werknemers.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding