Bristol wordt het terrein voor een onderzoek of auto’s die ‘zichzelf’ sturen leiden tot vermindering van de files en opstoppingen. Ook wordt bij dit project specifiek gekeken of het verkeer met dit soort voertuigen veiliger wordt of juist niet. In de Londense wijk Greenwich draait het vooral om het in shuttle-vorm achter elkaar rijden van bestuurderloze auto’s. Daarnaast wordt hier en 3D model van het rijden met dergelijke voertuigen ontwikkeld. Coventry en Milton Keynes tenslotte gaan samen een onderzoek uitvoeren naar het grootschaliger rijden met automatische sturende auto’s en ook met kleinere voertuigen voor in bijvoorbeeld voetgangersgebieden. Dat project moet vooral informatie opleveren over de manier waarop de bouw en inrichting van wegen aangepast moet worden aan de nieuwe technologie. Bij dit laatste project worden ook Ford, Jaguar Land Rover en onderzoeksbureau Arup betrokken.  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding