Dat voertuig, zoals je het beter kunt noemen, wordt dan eerst uitgetest op een gesloten circuit om later volgend jaar ook in de stad proefritten te maken. Dat heeft de ploeg die werkt aan de auto laten weten op Google+.

Volgens de internetgigant is er nu een volledig functioneel prototype van de door de computer gestuurde auto. Verdere technische details zijn daarbij niet bekend gemaakt, maar eerder liet Google al weten dat de auto geen stuur en ook geen gas- of rempedalen heeft. Het is de bedoeling dat de computer al die taken voor de berijder overnemen. In enkele Amerikaanse steden worden wel proeven genomen met zelfrijdende auto’s maar die hebben wel een stuur en pedalen zodat een inzittende de besturing desnoods over kan nemen. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding