De nieuwe merkenraceklasse van Audi komt in 2015 bij zes evenementen in het voorprogramma van de DTM in actie. Vijf raceweekeinden vinden plaats in Duitsland, eenmaal in Oostenrijk. In totaal hebben zich 165 rijders uit dertig landen voor de klasse aangemeld. De selectieprocedure voor de achttien beschikbare plaatsen is inmiddels begonnen. De winnaar van de Audi Sport TT Cup kan rekenen op ondersteuning in het GT-programma, de opvolger van de Audi R8 LMS ultra, van Audi. De nieuwe Audi GT3-raceauto zal in het kader van het test- en ontwikkelingsprogramma aan een aantal races deelnemen, waaronder de 24-uursraces op de Nürburgring en op Spa-Francorchamps. In beide races kwam dit jaar een Audi R8 LMS ultra als winnaar over de eindstreep. Vanaf eind 2015 wordt de nieuwe GT3-auto aan Audi-klantenteams uitgeleverd.
In de toerwagenserie DTM blijft de rijdersbezetting van de in totaal acht Audi’s RS 5 DTM ongewijzigd. Op 11 en 12 juli 2015 is de DTM in Nederland te gast: Circuit Park Zandvoort is de locatie voor de vierde race van het seizoen.
In de lange-afstandsracerij van het FIA World Endurance Championship, met de 24 Uur van Le Mans als onbetwist hoogtepunt, verandert de bezetting. Le Mans-recordwinnaar Tom Kristensen besloot om aan het eind van het seizoen 2014 een punt achter zijn indrukwekkende carrière te zetten. Zijn plaats wordt ingenomen door de Brit Oliver Jarvis, die voor het eerst alle races in het FIA WEC met de Audi R18 e-tron quattro zal rijden. De samenwerking met het Audi Sport Team Joest, het succesvolste team in de historie van Le Mans, wordt voortgezet. In de acht WEC-races zet Joest twee doorontwikkelde Audi’s R18 e-tron quattro in.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding