Elektronicabeurs CES belangrijker voor auto-industrie

De Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas, die deze week van start gaat, trekt elk jaar meer autofabrikanten. Ze tonen er het grote publiek hun nieuws op het gebied van met name connectiviteit.

Een jaar geleden demonstreerde BMW enkele modellen die zelf hun circuitrondjes reden, toonde Audi op de CES zijn concept car met laserlicht, stond bij Ford de C-Max Solar Energi Concept met zonnepanelen en presenteerde Toyota de concept car voor de Mirai met brandstofcel. Dit jaar is bijna elke grote autofabrikant naar de gokstad gekomen met nieuws. Of dit nadelig zal zijn voor de North American International Auto Show in Detroit (vanaf 12 januari) valt te bezien. Wél is duidelijk dat het showseizoen voor de auto-industrie tegenwoordig van start gaat in Las Vegas.

Het eerste nieuwtje komt van BMW, met een volledig op afstand bedienbaar systeem dat de i3 zelfstandig door de etages van een parkeergarage stuurt, terwijl de bestuurder alvast te voet onderweg is naar zijn bestemming. De volledig geautomatiseerde Valet Parking erkent de vaste onderdelen van de parkeerplaats en omzeilt eventuele onverwachte obstakels – zoals verkeerd geparkeerde voertuigen. Zodra de i3 is aangekomen op de parkeerplaats, vergrendelt hij zichzelf en wacht op een oproep van de SmartWatch om de pols van de eigenaar. Vervolgens berekent de parkeerassistent de exacte tijd om de auto bij terugkeer van de eigenaar op precies het juiste moment bij de uitgang van de parkeergarage te krijgen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Elektronicabeurs CES belangrijker voor auto-industrie - Automobielmanagement.nl

Elektronicabeurs CES belangrijker voor auto-industrie

De Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas, die deze week van start gaat, trekt elk jaar meer autofabrikanten. Ze tonen er het grote publiek hun nieuws op het gebied van met name connectiviteit.

Een jaar geleden demonstreerde BMW enkele modellen die zelf hun circuitrondjes reden, toonde Audi op de CES zijn concept car met laserlicht, stond bij Ford de C-Max Solar Energi Concept met zonnepanelen en presenteerde Toyota de concept car voor de Mirai met brandstofcel. Dit jaar is bijna elke grote autofabrikant naar de gokstad gekomen met nieuws. Of dit nadelig zal zijn voor de North American International Auto Show in Detroit (vanaf 12 januari) valt te bezien. Wél is duidelijk dat het showseizoen voor de auto-industrie tegenwoordig van start gaat in Las Vegas.

Het eerste nieuwtje komt van BMW, met een volledig op afstand bedienbaar systeem dat de i3 zelfstandig door de etages van een parkeergarage stuurt, terwijl de bestuurder alvast te voet onderweg is naar zijn bestemming. De volledig geautomatiseerde Valet Parking erkent de vaste onderdelen van de parkeerplaats en omzeilt eventuele onverwachte obstakels – zoals verkeerd geparkeerde voertuigen. Zodra de i3 is aangekomen op de parkeerplaats, vergrendelt hij zichzelf en wacht op een oproep van de SmartWatch om de pols van de eigenaar. Vervolgens berekent de parkeerassistent de exacte tijd om de auto bij terugkeer van de eigenaar op precies het juiste moment bij de uitgang van de parkeergarage te krijgen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding