Het bedrijf introduceerde Ford Smart Mobility, een initiatief waarbij innovatie centraal staat. Hiermee moet het bedrijf op het gebied van connectiviteit, mobiliteit, autonome auto’s, klantervaring en Big Data op een hoger plan worden gebracht. Verder kondigde Ford ook 25 wereldwijde mobiliteitsexperimenten aan waarbij ideeën op vervoersgebied worden getest met als doel het verbeteren van klantervaringen, flexibele gebruiksmodellen en sociale samenwerking die klanten profijt kunnen opleveren.

"We zijn hier natuurlijk ook om ‘connected’ auto’s te laten zien en om onze plannen voor autonome auto’s toe te lichten, maar onze aanwezigheid op de CES heeft ook een hoger doel," aldus president en CEO van Ford, Mark Fields tijdens zijn toespraak op de internationale beurs voor consumentenelektronica en -technologie in Las Vegas. "Overal in ons bedrijf stimuleren we innovatie met als doel zowel een product- als een mobiliteitsbedrijf te zijn en om, net als onze oprichter Henry Ford 111 jaar geleden, uiteindelijk mobiliteit wereldwijd te veranderen."

De eerste stappen in het kader van Ford Smart Mobility worden gezet in de vorm van 25 experimenten – negen in Europa en Afrika, acht in Noord-Amerika, zeven in Azië en één in Zuid-Amerika. Elk experiment is bedoeld om te anticiperen op wat klanten willen en nodig hebben in het ecologische vervoerssysteem van de toekomst.

"We zien een wereld waarin auto’s onderling communiceren, bestuurders en auto’s communiceren met de stedelijke infrastructuur om files te verminderen en waarin het niet vreemd is dat forenzen dagelijks carpoolen of verschillende vormen van vervoer gebruiken," zei Fields. "De huidige experimenten zullen binnen tien jaar leiden tot een gloednieuw mobiliteitsmodel dat nog lang daarna zal worden gebruikt."

De vijfentwintig experimenten richten zich op vier wereldwijde megatrends: explosieve bevolkingsgroei, een groeiende middenklasse, zorg om de luchtkwaliteit en de volksgezondheid, en veranderende opvattingen en prioriteiten bij consumenten. Met name in stedelijke gebieden leggen zij een druk op het huidige vervoersmodel en beperken zij de persoonlijke mobiliteit.

Autonoom

Londen zal het toneel zijn van diverse projecten waarmee Ford verschillende manieren wil testen om verkeersopstoppingen te verminderen in drukke stedelijke gebieden. Zo zal er worden geëxperimenteerd met carpoolen, parkeer en shuttle services.

Ford heeft verder een uitbreiding aangekondigd van het carpoolprogramma dat het bedrijf in Duitsland is gestart. Het samenwerkingsverband met de vereniging van Duitse Ford-dealers, FHD GmbH, en DB Rent, het bedrijf achter Flinkster carpooling, is het eerste nationale carpoolprogramma ter wereld waarbij dealers zijn betrokken en dat door een autofabrikant wordt ondersteund.

Ford besteedde ook aandacht aan de eigen semi-autonome auto’s die nu reeds in gebruik zijn en de toekomstige, volledig autonome modellen die momenteel in ontwikkeling zijn. 

"Wij produceren en verkopen al semi-autonome auto’s die gebruikmaken van software en sensoren bij het parallel en haaks inparkeren, het afstemmen van de snelheid op de verkeersstroom of het remmen in een noodsituatie," aldus Raj Nair, chief technical officer en group vice president bij Ford Global Product Development. "In de toekomst zal er sprake zijn van een volledig autonoom Ford-model en wij nemen de ontwikkeling en introductie ervan zeer serieus."