De zogenoemde DiBox geeft de gebruiker via een smartphone toegang tot data ‘in de auto’ en is beschikbaar voor oudere en nieuwe modellen van Audi en VW. Dat heeft de Porsche Holding, de enorme Oostenrijkse retail-onderneming van de VW-merken bekendgemaakt. 

Het apparaat dat de verbinding maakt met de auto zal 299 euro kosten. De gebruiker moet verder een jaarlijks abonnement van 49 euro voor de service betalen.
Volkswagen en BMW horen bij de fabrikanten die draadloze communicatie voor auto’s ontwikkelen om technologie te kunnen toepassen die waarschuwingen geeft over bijvoorbeeld verkeersopstoppingen – en die uiteindelijk moet leiden tot autonoom rijden. De wetgever steunt de verspreiding van deze technologie, de EU gaat eisen dat nieuwe auto’s worden uitgerust met een automatisch waarschuwingssysteem voor hulpdiensten na een serieus ongeval. Door de DiBox ook voor oudere auto’s te leveren, zegt de Porsche Holding de connected car te ‘democratiseren’.

Men heeft als doel zesduizend DiBoxes te verkopen dit jaar en zal het apparaat eventueel aanbieden aan de andere merken van het concern. Samen met Telekom Austria, die de technologie deels levert, wil men de service uitbreiden naar andere landen in Europa. (bron: Automotive News Europe / Telekom Austria)