Omdat het netwerk van de Fastned-stations beschikt over CHAdeMO-laders, zijn Tesla-rijders door de komst van de nieuwe adapter niet langer afhankelijk van de vier eigen Tesla-superchargers in Nederland. Er is geen speciale laadpas nodig om bij Fastned te kunnen laden, dit kan met de Fastned app.
Tot voor kort konden Tesla-rijders alleen snelladen bij de vier superchargers van Tesla Motors zelf. Reden hiervoor is dat Tesla gebruikmaakt van een afwijkende stekker en een eigen laadprotocol dat niet beschikbaar is voor andere partijen. Hierdoor is het voor Fastned niet mogelijk om een Tesla-kabel aan zijn laders te hangen. Met de adapter kunnen Tesla’s nu bij Fastned laden via de CHAdeMO-stekkers. Hiermee kan per uur elektriciteit voor maximaal 250 km worden geladen.

Er zijn inmiddels negentien Fastned snellaadstations operationeel en met de oplevering van één station per week neemt het aantal snel toe. Op termijn zullen er in totaal 201 snellaadstations van Fastned in Nederland staan. Hiermee biedt Fastned de elektrische rijder de vrijheid om door heel Nederland te rijden. Fastned kijkt ook naar mogelijkheden voor uitbreiding in het buitenland.
Fastned is in 2011 opgericht door Bart Lubbers en Michiel Langezaal met als doel het realiseren van een landelijk dekkend netwerk van snellaadstations voor elektrische auto’s. In 2012 verwierf Fastned concessies van Rijkswaterstaat voor het realiseren van snellaadstations op 201 van de in totaal 245 verzorgingsplaatsen langs de Nederlandse snelwegen. De realisatie van een netwerk van snellaadstations door Fastned speelt in op het snel groeiende aantal elektrische auto’s. Fabrikanten zoals Tesla, BMW, Nissan, Volkswagen en Renault hebben inmiddels miljarden geïnvesteerd in fabrieken voor de productie van deze auto’s. Steeds meer auto’s komen de weg op en daarmee groeit de noodzaak onderweg snel te kunnen opladen. Mede-oprichter Michiel Langezaal: "Wij zijn de Shell van de toekomst, onze bronnen zijn zon en wind."

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding