Een groep met de naam Hyperloop Technologies gaat optreden als de eerste startup voor de Hyperloop,  vooralsnog voorzien van 8,5 miljoen dollar kapitaal met uitzicht op tachtig miljoen dollar later dit jaar. Het betreft een groep van beroemde mensen, namelijk Shurvin Pichevar, een belangrijke investeerder in Uber,  Joe Lonsdale van Palantir (data-software) , Joe Messina (de voormalige plaatsvervangende stafchef van het Witte Huis), oprichter David Sacks van Yammer (interne social media), Peter Diamandis  (oprichter van X-Prize) en Brogan BamBrogan,  een van de belangrijke ingenieurs van het SpaceX-project van Elon Musk.

Het moge duidelijk zijn dat Hyperloop inmiddels niet meer het project is van Elon Musk, hoewel het zijn 58 pagina’s tellend document is geweest waar het basisidee achter het transportsysteem met een vacuümbuis in is uitgelegd. Musk is simpelweg te druk met autofabrikant Tesla en met SpaceX om ook nog eens zo’n groot project als Hyperloop te kunnen trekken.
In de plaats daarvan zijn er groepen als Hyperloop Technologies die werken aan oplossingen om het systeem daadwerkelijk te realiseren. Men is nu vooral bezig de focus eerst te verschuiven richting goederentransport  voordat er wordt gedacht aan vervoer van mensen. Transport over de wereld zou met een hyperloop veel sneller verlopen.
Welke kant het project ook op gaat, het zou eens kunnen dat de hyperloop het transportsysteem van de toekomst wordt. Musk heeft pas geleden nog aangekondigd dat hij van plan is een testtraject voor de hyperloop in Texas te realiseren. (bron: thenextweb.com)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding