Cabaretier Jeffrey Spalburg neemt de bezoekers mee in een interactieve wetenschapsquiz, geïnspireerd op de televisieprogramma’s ‘BNN Proefkonijnen’ en ‘De Nationale Wetenschapsquiz’.

Wetenschapsquiz over techniek in de zonneauto

Om 15:30 uur begint het evenement ‘Bring Design To Life’ voor genodigden. Tijdens een interactieve wetenschapsquiz worden diverse disciplines van Solar Team Twente toegelicht door docenten en professoren van Saxion en Universiteit Twente. Dit doen zij met spectaculaire proefjes over aerodynamica, elektronica en ook management en communicatie. Zo demonstreert Jurnan Schilder, docent van het jaar 2014/2015 aan UT, iets over trillingen. Arjan Meijerink (UT) demonstreert wat radiotechnologie inhoudt en Trynke Papa stelt een vraag over lucht- en rolweerstanden.

Onthulling ontwerp nieuwe zonneauto

Als hoogtepunt van de middag wordt aan het einde van de interactieve wetenschapsquiz het ontwerp van de nieuwe zonneauto onthuld. Het design onderscheidt zich duidelijk van de voorgaande zonneauto’s van Solar Team Twente.

Zeepkisten race voor kinderen

Op de ochtend van de ontwerppresentatie beleven vijftig kinderen samen met Solar Team Twente en Green Team Twente de kick-off van een innovatieve ontwerpwedstrijd, waarin zij de auto van de toekomst ontwerpen. De kick-off start om 11:30 uur in het DesignLab. Kinderen van basisscholen OBS ’t Schöppert uit Hengelo en de Paus Joannesschool uit Enschede doen mee. Later in het project worden deze ontwerpen uitgewerkt, samen met studenten van ROC van Twente, tot een rijdende zeepkist. De beide Twentse teams maken de kinderen op die manier enthousiast voor techniek. Eind juni vindt de finaledag in de vorm van een zeepkistenrace plaats.

Live stream

Bring Design To Life is op donderdag 12 maart te volgen via de live stream op http://www.solarteamtwente.nl/

Daarnaast zijn de laatste ontwikkelingen rondom Bring Design To Life te volgen via de Facebook, Twitter en Instagram accounts van Solar Team Twente.

Solar Team Twente

Solar Team Twente bestaat uit negentien studenten van Saxion en Universiteit Twente. Hun droom waar is het winnen van de World Solar Challenge in oktober 2015. Naast de studenten bestaat Solar Team Twente uit het sterke netwerk van innovatieve partners. Samen wordt topsport beoefend en de snelste zonneauto ter wereld gebouwd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding