Musk, altijd goed voor spraakmakende hersenspinsels, maakte zijn opmerkingen tijdens een conferentie van chipfabrikant Nvidia Corp dat ook Tesla van processors voorziet. De Tesla-baas vond het toch nodig later op Twitter wat in te binden: "Voor alle duidelijkheid, Tesla is er erg voor dat mensen zelf hun auto besturen en dat ook altijd mogen blijven doen. Ik hoop dat iedereen dat begrijpt." Tesla zelf neemt in ieder geval al proeven met ‘autopilot’ waarbij de Model S wordt uitgerust met een aantal camera’s en sensoren om het rijden in ieder geval te ondersteunen. "Het zelf rijden is bijna geregeld, we weten precies wat er gedaan moet worden en dat is in een paar jaar voor elkaar."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding