ULU is in februari gelanceerd als telematica-start-up ULU. Het nieuwe bedrijf maakt bekend  dat het bedrijf een half miljoen euro als investering heeft ontvangen van de Chinese Fang Group. Het bedrijf zal de investering gebruiken om te versnellen in de Benelux, het systeem te optimaliseren en meer partnerships binnen te krijgen. Fang Group ontvangt aandelen en directeur Mina Yu treedt toe tot raad van toezicht van ULU. Jošt Faganel, mede-oprichter en ceo van ULU: "We zijn zeer verheugd met deze investering. De Fang Group is een gerenommeerde partij." Mina Yu, directeur investment fund Fang Group: "ULU heeft een veelbelovend product ontwikkeld. We hadden ze al opgemerkt tijdens Demoday van Startupbootcamp HighTechXL. We zijn blij dat we deze deal hebben kunnen sluiten en kijken uit naar een vruchtbare samenwerking."
ULU voorziet stakeholders in de autobranche van de informatie. Hiervoor biedt het bedrijf een dongel die kan worden aangesloten op de OBD-poort van de auto. De dongel begint met het verzenden van informatie zoals de locatie, snelheid en het gedrag door middel van de versnellingsmeter en algehele voertuigdiagnostiek. ULU vertaalt deze data, plaatst deze in context en biedt de informatie aan via het ULU-dashboard, toegankelijk voor bestuurders en belanghebbenden. 

 

Het dashboard geeft de gebruiker inzichten over het voertuig, zoals onderhoudsinformatie, de status van de accu, maar ook de locatie. Tevens worden situaties zoals diefstal en ongelukken herkend door ULU. Deze informatie is toegankelijk via web en mobiel.