Dat stelde analist Mike Norridge van CDK Global tijdens een aftersales congres van het Engelse AM-online.

Volgens hem zal over een jaar of vijf 90 procent van alle nieuwe auto’s telematica aan boord hebben. Veel fabrikanten zien dat tot nu toe alleen gebruikt worden voor entertainment, informatie en navigatie, maar er zijn veel meer mogelijkheden – zeker voor de dealer. Een aantal providers, waaronder Vodafone, biedt nu al tools om on-board diagnoses uit te voeren. CDK Global zelf heeft met BMW al een systeem opgezet waarbij een callcenter de autorijder belt als de auto voor een servicebeurt naar de garage moet. Dat systeem is tot nu toe echter niet gekoppeld aan het dealernetwerk. "Als je het voor de automobilist makkelijker maakt om zaken met de dealer te regelen, dan verhoog je de klanttevredenheid en kan je tegelijk intern veel beter plannen."