Het nieuwe lakdroogproces van Volkswagen is nu maatwerk. De hoeveelheid hete lucht wordt gereguleerd op basis van het aantal te drogen carrosserieën. Voorheen werd de hete lucht ongeacht het aantal koetswerken gelijkmatig verdeeld. Bij een pilotproject in de Volkswagen Bedrijfswagens-fabriek in Hannover werden de verwachte besparingen in de praktijk bevestigd. Nu wordt het nieuwe proces in alle Volkswagen-fabrieken wereldwijd ingevoerd.
Naast de nieuwe lakdroogtechniek neemt Volkswagen nog meer maatregelen om het gebruik van energie te verminderen. De fabriek in Hannover noteerde in 2014 het laagste energieverbruik in tien jaar, bij een gestegen productievolume. 
ThinkBlue. Factory staat voor ambitieuze milieudoelstellingen én concrete acties om deze te verwezenlijken. De doelstellingen zijn helder: Volkswagen streeft ernaar om uiterlijk in 2018 het energie- en waterverbruik in haar fabrieken met 25 procent  te hebben teruggebracht. Bovendien dient ook de hoeveelheid afval, de CO2-uitstoot en het gebruik van oplosmiddelen met hetzelfde percentage te verminderen. Om dat te bereiken, worden tot 2018 zo’n vijfduizend  concrete maatregelen doorgevoerd. Tot nu toe zijn meer dan 2.700 milieusparende projecten met succes afgerond.