CapGemini: Klant koopt zo auto bij Apple of Google

Bijna de helft van het autokopend publiek zou er geen enkel probleem mee hebben om een auto te kopen van Apple of Google. Dat is ondanks het feit dat Apple officieel nog niet eens heeft aangekondigd dat het auto’s gaat maken.

Bovendien kijkt bijna 80 procent reikhalzend uit naar de komst van zelfrijdende auto’s, hoewel dat niet wil zeggen dat ze die dan ook zelf gaan kopen.

Dat blijkt uit een onderzoek van CapGemini onder 7.500 mensen in zeven landen. In Groot-Brittannië zegt een kwart van hen dat ze zo van hun huidige merk afstappen als een grote high-tech onderneming inderdaad met auto’s op de markt komt. Velen tekenen daar echter wel bij aan dat ze bang zijn voor het risico van een cyber-aanval en in mindere mate voor de bescherming van de privacy. Voor één op de drie autokopers zou dat een reden zijn om toch maar een ‘traditionele auto’ te kopen. Het rapport bevat ook een waarschuwing aan dealers: er is momenteel een groot gebrek aan coördinatie en samenwerking om de klant meer persoonlijk te benaderen en zo de concurrentie van Apple of Google tegenwicht te bieden.

CapGemini: Klant koopt zo auto bij Apple of Google - Automobielmanagement.nl

CapGemini: Klant koopt zo auto bij Apple of Google

Bijna de helft van het autokopend publiek zou er geen enkel probleem mee hebben om een auto te kopen van Apple of Google. Dat is ondanks het feit dat Apple officieel nog niet eens heeft aangekondigd dat het auto’s gaat maken.

Bovendien kijkt bijna 80 procent reikhalzend uit naar de komst van zelfrijdende auto’s, hoewel dat niet wil zeggen dat ze die dan ook zelf gaan kopen.

Dat blijkt uit een onderzoek van CapGemini onder 7.500 mensen in zeven landen. In Groot-Brittannië zegt een kwart van hen dat ze zo van hun huidige merk afstappen als een grote high-tech onderneming inderdaad met auto’s op de markt komt. Velen tekenen daar echter wel bij aan dat ze bang zijn voor het risico van een cyber-aanval en in mindere mate voor de bescherming van de privacy. Voor één op de drie autokopers zou dat een reden zijn om toch maar een ‘traditionele auto’ te kopen. Het rapport bevat ook een waarschuwing aan dealers: er is momenteel een groot gebrek aan coördinatie en samenwerking om de klant meer persoonlijk te benaderen en zo de concurrentie van Apple of Google tegenwicht te bieden.