De auto heeft zijn snelheid automatisch aangepast en wisselde van rijstrook om in te halen, rekening houdend met de andere auto’s, met snelheidsbeperkingen en met de infrastructuur. Afgelopen juli kreeg PSA als eerste autofabrikant in Frankrijk toestemming tests te doen op de openbare weg met vier autonoom rijdende prototypes. In 2016 zullen dat vijftien van dergelijke auto’s mogen zijn.
Ceo Carlos Tavares van PSA zei dat de reis van het prototype bewijst dat autonoom rijdende auto’s niet langer science fiction zijn. "Dit markeert het begin van een nieuwe periode voor de mobiliteit, iets wat ik heel opwindend vind."
De auto van Peugeot Citroën reed van Parijs naar Bordeaux voor het ITS World Congress (5-9 oktober) waar Peugeot zijn autonoom rijdende auto presenteert met de car-to-car- en car-to-infrastructure-communicatiesystemen. Deze systemen bieden een nieuwe bron van informatie, gebruiken data die door andere voertuigen en door de infrastructuur worden verstuurd om de auto als het ware bewust te maken van zijn omgeving. Het idee is de veiligheid op de weg te vergroten door het aantal ongelukken te verkleinen door te anticiperen op mogelijk kritieke situaties.