In het InnovationLAB kunnen exposanten en bezoekers nieuwtjes, kennis en ervaring delen.  In het ON STAGE-gedeelte van het InnovationLAB kan de bezoeker op basis van open inloop iedere beursdag kennissessies volgen. Dinalog, het Dutch Institute for Advanced Logistics, verzorgt er elke dag één of meerdere sessies met logistieke thema’s zoals samenwerking in de keten, start-ups in logistiek, last mile logistics, efficiënt plannen, impact van 3D printen en innovatie bij het MKB. Route42 vertelt over ‘The connected truck’ en Scania laat zien wat de meerwaarde is van het trainen van chauffeurs. TU Eindhoven verzorgt een sessie over het GET-service platform waarbij synchromodaal transport, minder leegrijden en een efficiëntere transportplanning centraal staat.

In het EXPERIENCE-gedeelte van het InnovationLAB laten bedrijven, kenniscentra en onderzoeksinstituten nieuwe productontwikkelingen en oplossingen zien. De bezoeker kan hier op een interactieve manier in aanraking komen met spraakmakende innovatie. Zo tonen de vier genomineerden van de SV Award hun producten in de vorm van een bedrijfsfilm en is er een fototentoonstelling van SV innovaties van vroeger en nu. Daarnaast is Carrosseriebouwer Wierda Voertuig Techniek B.V. aanwezig met haar hybride betonmixer. RAI Vereniging zal haar visie geven op toekomstbestendige mobiliteit en de toepassing van alternatieve brandstoffen. Shell zal in dit kader haar nieuwe brandstoffen Fuelsave, LNG en GTL fuel nader uitleggen. De Hogeschool van Amsterdam neemt de ‘Urban’ mee; een innovatief voertuig, speciaal voor toepassing in de bebouwde omgeving. Met een kijkje "onder de kap" kunnen bezoekers de ingenieuze techniek zien.
Op het InnovationLAB zal een aantal partijen vanuit het Dinalog-incubator programma zich in Amsterdam presenteren, zoals Maproloc Systems die de ‘CargoPicker’ toont; een veilig en efficiënt hulpmiddel voor het laden en lossen van stukgoed. Parcel4me laat de effectiviteit van de "onbemande-pakket-automaat" zien. Logisticing is aanwezig met het door hen ontwikkelde platform waarmee het proces van vrachtbundeling nog efficiënter kan verlopen. En, in een Dakartruck van TVM toont Route42 haar software voor veiligheid, verduurzaming en kostenbesparing.
Met de toevoeging van het InnovationLAB krijgt innovatie binnen wegtransport en logistieke dienstverlening een herkenbare plek op de beurs. Uiteraard zijn er vele bedrijven die ook innovaties op hun stand tonen. Om dit inzichtelijk te maken is de BedrijfsautoRAI app speciaal uitgerust met een plattegrond voorzien van een innovatie route. Daarnaast bevat de app nog veel meer praktische informatie zoals een deelnemerslijst, activiteitenprogramma en nieuws uit de sector.