Het gaat om het project ‘integrated Cooperative Automated VEhicles’ (i-CAVE). Deelnemers in i-CAVE zijn bedrijven als DAF, NXP en Ford maar ook bijvoorbeeld ANWB, TNO, AutomotiveNL, de gemeentes Eindhoven en Helmond en het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Bovenop de subsidie van STW ontvangt i-CAVE ook een bijdrage van 2,3 miljoen euro van het bedrijfsleven. De deelnemers gaan samen voertuigen ontwikkelen die autonoom kunnen rijden op afgesloten wegen en op de openbare weg.
Het onderzoeksvoorstel valt onder het financieringsprogramma ‘Perspectief voor de topsectoren’. De stichting STW stelt ruim zestien miljoen euro beschikbaar. Bovendien investeren tientallen bedrijven samen in totaal  acht miljoen euro. Het doel is de samenwerkingsverbanden tussen overheid, organisaties en wetenschap te bevorderen.
De TU/e is nog betrokken bij onderzoek naar het terugwinnen van waardevolle stoffen uit afval en het gebruik van vloeibaar aardgas (LNG) als brandstof voor de transportsector. (bron: Omroep Brabant)