Nieuw bedrijf Toyota voor technologie autonoom rijden

Toyota is lange tijd sceptisch geweest als het gaat om autonoom rijden. Maar dat is inmiddels veranderd en de Japanse autofabrikant heeft in Silicon Valley zelfs een nieuw bedrijf opgericht voor de ontwikkeling van autonome technologieën voor de zelfrijdende auto.

De initiële investering in Toyota Research Institute (TRI) bedraagt 1 miljard dollar over de eerste vijf jaar. Toyota Research Institute krijft zijn hoofdkantoor in Silicon Valley, binnen gehoorafstand van Standford University. Een tweede kantoor komt in de buurt van MIT in Cambridge, Massachusetts. Toyota heeft al vijftig miljoen dollar toegezegd voor het opzetten van gezamenlijke onderzoeksprogramma dat is gericht op autonome technologie met Stanford en MIT maar via TRI zal Toyota zelf de research & development op zich nemen.  Gill Pratt is Toyota’s Executive Technical Advisor en hij zal de baas worden van Toyota Research Institute.
Bijzondere aandacht wordt besteed aan het vergroten van het bewustzijn als het gaat om autonome technologieën, zodat die vanuit de gecontroleerde omgeving kunnen worden ontwikkeld voor de hectiek van het dagelijks leven. Eerder dit jaar haalde Toyota al de beste robotdeskundige weg van het Amerikaanse ministerie van defensie. (HHemmes)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Nieuw bedrijf Toyota voor technologie autonoom rijden - Automobielmanagement.nl

Nieuw bedrijf Toyota voor technologie autonoom rijden

Toyota is lange tijd sceptisch geweest als het gaat om autonoom rijden. Maar dat is inmiddels veranderd en de Japanse autofabrikant heeft in Silicon Valley zelfs een nieuw bedrijf opgericht voor de ontwikkeling van autonome technologieën voor de zelfrijdende auto.

De initiële investering in Toyota Research Institute (TRI) bedraagt 1 miljard dollar over de eerste vijf jaar. Toyota Research Institute krijft zijn hoofdkantoor in Silicon Valley, binnen gehoorafstand van Standford University. Een tweede kantoor komt in de buurt van MIT in Cambridge, Massachusetts. Toyota heeft al vijftig miljoen dollar toegezegd voor het opzetten van gezamenlijke onderzoeksprogramma dat is gericht op autonome technologie met Stanford en MIT maar via TRI zal Toyota zelf de research & development op zich nemen.  Gill Pratt is Toyota’s Executive Technical Advisor en hij zal de baas worden van Toyota Research Institute.
Bijzondere aandacht wordt besteed aan het vergroten van het bewustzijn als het gaat om autonome technologieën, zodat die vanuit de gecontroleerde omgeving kunnen worden ontwikkeld voor de hectiek van het dagelijks leven. Eerder dit jaar haalde Toyota al de beste robotdeskundige weg van het Amerikaanse ministerie van defensie. (HHemmes)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding