Die informatie komt van Yahoo Autos dat claimt dat Ford het nieuws tijdens de komende technologieshow CES in Las Vegas openbaar zal maken. Ford zou de technologie voor de ‘hardware’ zoals sturen en dergelijke ontwikkelen terwijl Google dan zorgt voor de software om de auto inderdaad zonder bestuurder te laten rijden.

Ford heeft zelf Google tot nu toe niet genoemd maar stelt wel in een verklaring dat er met een aantal potentiële partners wordt gesproken ‘om ons mobiliteitsplan verder vooruit te stuwen’. Ook Google weigert verder commentaar. Analisten gaan er van uit dat een eventuele deal niet exclusief voor Ford zal zijn en dat Google haar kennis en kunde ook aan andere autofabrikanten ter beschikking wil stellen.   

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding