Ford deponeert bijna 6.000 patenten

Ford heeft in het bijna afgelopen jaar bijna 6.000 patenten aangevraagd, dat is ruim drie keer zo veel als vijf jaar geleden.

Veel van die octrooien hebben betrekking op nieuwe technologieën in de auto- en vervoerswereld, zoals autonoom rijdende voertuigen, ‘connected cars’, elektrische fietsen, software voor autodeel systemen en dergelijke. Ook is een systeem ontwikkeld dat een veilige snelheid aanbeveelt aan de hand van de aankomende wegstructuur en GPS-data. De Amerikaanse autobouwer negeert de ‘ouderwetse’ diesel echter niet want op dit gebied werden ook 275 vindingen gedeponeerd. "Ford heeft meer Amerikaanse patenten voor diesel turbocharged directe-injectie technologie dan enig andere autobouwer ter wereld. Het steeds toenemende aantal patentaanvragen onderschrijft onze ‘commitment’ aan innovatie in de automobiel industrie," zegt het bedrijf zelf. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Ford deponeert bijna 6.000 patenten - Automobielmanagement.nl

Ford deponeert bijna 6.000 patenten

Ford heeft in het bijna afgelopen jaar bijna 6.000 patenten aangevraagd, dat is ruim drie keer zo veel als vijf jaar geleden.

Veel van die octrooien hebben betrekking op nieuwe technologieën in de auto- en vervoerswereld, zoals autonoom rijdende voertuigen, ‘connected cars’, elektrische fietsen, software voor autodeel systemen en dergelijke. Ook is een systeem ontwikkeld dat een veilige snelheid aanbeveelt aan de hand van de aankomende wegstructuur en GPS-data. De Amerikaanse autobouwer negeert de ‘ouderwetse’ diesel echter niet want op dit gebied werden ook 275 vindingen gedeponeerd. "Ford heeft meer Amerikaanse patenten voor diesel turbocharged directe-injectie technologie dan enig andere autobouwer ter wereld. Het steeds toenemende aantal patentaanvragen onderschrijft onze ‘commitment’ aan innovatie in de automobiel industrie," zegt het bedrijf zelf. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding