Faraday onthult ‘Batmobile’ (filmpje)

Na de afgelopen maanden de spanning langzaam opgevoerd te hebben, heeft Faraday Future bij de technologiebeurs (CES) in Las Vegas eindelijk haar elektrische supercar onthuld. Met de spectaculair vormgegeven FFZERO1 wil de startup in de autowereld de concurrentie aangaan met Tesla en andere bouwers van exclusieve elektrische voertuigen.

Faraday Future wordt gesteund door Chinese miljardairs en heeft inmiddels de plannen voor een eigen fabriek in Nevada – prijskaartje 1 miljard dollar – klaar. Bovendien heeft het jonge bedrijfje de laatste tijd overal vandaan grote namen uit de autowereld geronseld, zoals ontwerper Richard Kim van onder meer de BMWi8. Kim trok tijdens een grootst opgezette show samen met collega Nick Sampson het laken van de allereerste Faraday-auto. Of, zoals sommigen het liever noemen: een soort Batmobile met wel meer dan 1.000 PK onder de kap.

Nu maakten Kim en Sampson wel duidelijk dat het hier echt om een concept car gaat en dat de eerste échte Faraday er mogelijk wat minder futuristisch uit zal zien. Op die auto moeten we nog een tijdje wachten, want de fabrikant hoopt de eerste auto’s in 2017 van de band te laten rollen. Maar dat de makers ervan nu al een rotsvast vertrouwen hebben in de toekomst, blijkt wel uit de opmerking van Sampson over de iPhone: "Toen die werd gelanceerd, had iedereen die naar de presentatie keek een Nokia, Blackberry, Motorola of Ericsson in zijn zak. En kijk waar die merken nu staan."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Faraday onthult ‘Batmobile’ (filmpje) - Automobielmanagement.nl

Faraday onthult ‘Batmobile’ (filmpje)

Na de afgelopen maanden de spanning langzaam opgevoerd te hebben, heeft Faraday Future bij de technologiebeurs (CES) in Las Vegas eindelijk haar elektrische supercar onthuld. Met de spectaculair vormgegeven FFZERO1 wil de startup in de autowereld de concurrentie aangaan met Tesla en andere bouwers van exclusieve elektrische voertuigen.

Faraday Future wordt gesteund door Chinese miljardairs en heeft inmiddels de plannen voor een eigen fabriek in Nevada – prijskaartje 1 miljard dollar – klaar. Bovendien heeft het jonge bedrijfje de laatste tijd overal vandaan grote namen uit de autowereld geronseld, zoals ontwerper Richard Kim van onder meer de BMWi8. Kim trok tijdens een grootst opgezette show samen met collega Nick Sampson het laken van de allereerste Faraday-auto. Of, zoals sommigen het liever noemen: een soort Batmobile met wel meer dan 1.000 PK onder de kap.

Nu maakten Kim en Sampson wel duidelijk dat het hier echt om een concept car gaat en dat de eerste échte Faraday er mogelijk wat minder futuristisch uit zal zien. Op die auto moeten we nog een tijdje wachten, want de fabrikant hoopt de eerste auto’s in 2017 van de band te laten rollen. Maar dat de makers ervan nu al een rotsvast vertrouwen hebben in de toekomst, blijkt wel uit de opmerking van Sampson over de iPhone: "Toen die werd gelanceerd, had iedereen die naar de presentatie keek een Nokia, Blackberry, Motorola of Ericsson in zijn zak. En kijk waar die merken nu staan."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding