Tesla laat auto’s zelf parkeren met ‘Summon’ update (filmpje)

Tesla heeft dit weekend een software-update gelanceerd waarmee de Model S en Model X zelf kunnen parkeren in de garage van de eigenaar.

Onder het motto ‘Summon’ kunnen de auto’s ook op eigen gelegenheid starten, de garagedeur open doen en de oprijlaan op rijden. Summon, een uitbreiding van de self-drive software Autopilot, werkt via de smartphone van de eigenaar of met een knop op zijn of haar Tesla-sleutel. Summon is nu nog beperkt tot het in- of uitrijden van de garage maar maakt het in theorie mogelijk de auto vanaf elke locatie ‘op te roepen’ naar de plek waar de eigenaar zich bevindt. "In de toekomst kan dat door het hele land. Als je auto in New York staat en jij zit in Los Angeles, dan vindt die auto zelf zijn weg naar je toe," droomt topman Elon Musk nu al.

Bekijk onderstaand het filmpje met demonstratie van het systeem.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Tesla laat auto’s zelf parkeren met ‘Summon’ update (filmpje) - Automobielmanagement.nl

Tesla laat auto’s zelf parkeren met ‘Summon’ update (filmpje)

Tesla heeft dit weekend een software-update gelanceerd waarmee de Model S en Model X zelf kunnen parkeren in de garage van de eigenaar.

Onder het motto ‘Summon’ kunnen de auto’s ook op eigen gelegenheid starten, de garagedeur open doen en de oprijlaan op rijden. Summon, een uitbreiding van de self-drive software Autopilot, werkt via de smartphone van de eigenaar of met een knop op zijn of haar Tesla-sleutel. Summon is nu nog beperkt tot het in- of uitrijden van de garage maar maakt het in theorie mogelijk de auto vanaf elke locatie ‘op te roepen’ naar de plek waar de eigenaar zich bevindt. "In de toekomst kan dat door het hele land. Als je auto in New York staat en jij zit in Los Angeles, dan vindt die auto zelf zijn weg naar je toe," droomt topman Elon Musk nu al.

Bekijk onderstaand het filmpje met demonstratie van het systeem.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding