Dit heeft het autoconcern bekendgemaakt bij de introductie van de nieuwe Leaf met een actieradius van 250 kilometer. Het betekent andermaal een flinke investering in de Britse fabriek (34,5 miljoen euro en plek voor driehonderd medewerkers voor productie, onderhoud en ontwikkeling) in Nissans geavanceerde lithium-ion batterijfabriek in Sunderland. Het is de grootste productiefaciliteit in zijn soort in Europa en een van de drie batterijproductielocaties van Nissan wereldwijd. De batterijen zijn bestemd voor de Leaf en de e-NV200, de elektrische bestelauto die Nissan produceert in de fabriek in Barcelona, Spanje.
Nissan is op de markt van ev’s wereldwijd een grote partij. Het merk heeft inmiddels meer dan tweehonderd duizend Leafs verkocht, die in totaal 3,2 miljard kilometers hebben afgelegd. Alleen al in 2015 verkocht Nissan wereldwijd 43,6 duizend Leafs, waarvan 15,6 duizend exemplaren in Europa.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding