De uitbreiding van de testprojecten is dinsdag aangekondigd door minister van financiën George Osborne in zijn begroting voor het financiële jaar dat bij de Britten altijd op 1 april begint. De Britse regering heeft al eerder gesteld dat er geen wettelijke barrières zijn voor het in de praktijk testen van de nieuwe technologie. "Uiteraard moeten we de veiligheid zeker stellen, daar zijn nu precies die testen voor. Als die een succes blijken, dat kunnen autonoom rijdende auto’s in ons land verkocht worden en op de weg verschijnen. Dat is ook goed voor de werkgelegenheid en de productiviteit," aldus Osborne. Hij en zijn collega’s wijzen er daarbij steeds op dat de wereldwijde markt voor zelfrijdende auto’s over een paar jaar meer dan 1,25 triljard dollar waard zal zijn. De Britten doen er alles aan om een flink deel van dat bedrag naar zich toe te trekken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding