Onderzoek ADAC: ‘Keyless’ auto makkelijk te stelen (filmpje)

Auto’s die met een ‘keyless’-systeem zijn uitgerust, zijn makkelijk en zonder enige beschadiging te openen en te stelen.

Dat heeft de Duitse automobilistenbond ADAC vastgesteld. ADAC liet een soort versterkertje bouwen waarmee het zendbereik van de ‘sleutel’ wordt verlengd. Met zo’n apparaatje bleken meer dan 20 modellen van grote autofabrikanten, waaronder Audi, BMW, Ford, Opel en Volkswagen, binnen een paar seconden te openen om er vervolgens mee weg te rijden. Volgens de ADAC kan de verbinding tussen de ‘sleutel’ in de jaszak of op tafel bij de eigenaar en de auto zelf makkelijk over enkele honderden meters verlengd worden. "En zo’n versterkertje bouw je zonder moeite met elektronische onderdelen die overal in de handel verkrijgbaar zijn," aldus de ADAC.

Bekijk onderstaand het filmpje.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Onderzoek ADAC: ‘Keyless’ auto makkelijk te stelen (filmpje) - Automobielmanagement.nl

Onderzoek ADAC: ‘Keyless’ auto makkelijk te stelen (filmpje)

Auto’s die met een ‘keyless’-systeem zijn uitgerust, zijn makkelijk en zonder enige beschadiging te openen en te stelen.

Dat heeft de Duitse automobilistenbond ADAC vastgesteld. ADAC liet een soort versterkertje bouwen waarmee het zendbereik van de ‘sleutel’ wordt verlengd. Met zo’n apparaatje bleken meer dan 20 modellen van grote autofabrikanten, waaronder Audi, BMW, Ford, Opel en Volkswagen, binnen een paar seconden te openen om er vervolgens mee weg te rijden. Volgens de ADAC kan de verbinding tussen de ‘sleutel’ in de jaszak of op tafel bij de eigenaar en de auto zelf makkelijk over enkele honderden meters verlengd worden. "En zo’n versterkertje bouw je zonder moeite met elektronische onderdelen die overal in de handel verkrijgbaar zijn," aldus de ADAC.

Bekijk onderstaand het filmpje.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding