Nederlander Sierhuis drijvende kracht autonoom rijden

De Nederlander Maarten Sierhuis (1962) is een van de drijvende krachten in Silicon Valley achter de ontwikkeling van volledig autonoom rijdende auto’s. Hij is baas van Nissan Research Center in Sillicon Valley en zal vanuit de functie spreken op de beurs Intertraffic die 5 t/m 8 april wordt gehouden in Amsterdam.

Sierhuis is met zijn team verwikkeld in een technologiewedloop met bedrijven als Google, BMW en Tesla. Autofabrikanten zien de opmars van de zelfrijdende auto als een van de grootste ontwikkelingen in de ruim 100-jarige historie van de auto.
Sierhuis werkte twaalf jaar bij de NASA en ontwikkelde autonome informatiesystemen voor astronouten tijdens hun ruimtewandelingen. Dat werkt door in zijn aanpak nu: "Ik kijk naar auto’s op dezelfde manier als een astronaut naar zijn ruimtepak: het houdt je in leven, het is je huis en je werkplek. Die visie breng ik over van NASA op de auto’s van de nabije toekomst."
Als één van de weinige Nederlanders bekleedt Sierhuis een topfunctie in de wereld van zelfrijdende auto’s. Sinds 2013 is hij directeur bij het Nissan Research Center Sillicon Valley. De smaak van succes kent zijn team al: de Japanse autofabrikant heeft besloten de door Sierhuis en zijn team ontwikkelde technologie voor autonoom rijden te adopteren. De IDS Concept Car is een elektrisch rijdend studiemodel van Nissan waarin deze technologie is toegepast.
Vanwege zijn positie is Sierhuis uitgenodigd als keynote speaker op Intertraffic, de internationale vakbeurs over verkeerstechnologie die van 5 tot en met 8 april in Amsterdam wordt gehouden.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Nederlander Sierhuis drijvende kracht autonoom rijden - Automobielmanagement.nl

Nederlander Sierhuis drijvende kracht autonoom rijden

De Nederlander Maarten Sierhuis (1962) is een van de drijvende krachten in Silicon Valley achter de ontwikkeling van volledig autonoom rijdende auto’s. Hij is baas van Nissan Research Center in Sillicon Valley en zal vanuit de functie spreken op de beurs Intertraffic die 5 t/m 8 april wordt gehouden in Amsterdam.

Sierhuis is met zijn team verwikkeld in een technologiewedloop met bedrijven als Google, BMW en Tesla. Autofabrikanten zien de opmars van de zelfrijdende auto als een van de grootste ontwikkelingen in de ruim 100-jarige historie van de auto.
Sierhuis werkte twaalf jaar bij de NASA en ontwikkelde autonome informatiesystemen voor astronouten tijdens hun ruimtewandelingen. Dat werkt door in zijn aanpak nu: "Ik kijk naar auto’s op dezelfde manier als een astronaut naar zijn ruimtepak: het houdt je in leven, het is je huis en je werkplek. Die visie breng ik over van NASA op de auto’s van de nabije toekomst."
Als één van de weinige Nederlanders bekleedt Sierhuis een topfunctie in de wereld van zelfrijdende auto’s. Sinds 2013 is hij directeur bij het Nissan Research Center Sillicon Valley. De smaak van succes kent zijn team al: de Japanse autofabrikant heeft besloten de door Sierhuis en zijn team ontwikkelde technologie voor autonoom rijden te adopteren. De IDS Concept Car is een elektrisch rijdend studiemodel van Nissan waarin deze technologie is toegepast.
Vanwege zijn positie is Sierhuis uitgenodigd als keynote speaker op Intertraffic, de internationale vakbeurs over verkeerstechnologie die van 5 tot en met 8 april in Amsterdam wordt gehouden.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding