Sierhuis is met zijn team verwikkeld in een technologiewedloop met bedrijven als Google, BMW en Tesla. Autofabrikanten zien de opmars van de zelfrijdende auto als een van de grootste ontwikkelingen in de ruim 100-jarige historie van de auto.
Sierhuis werkte twaalf jaar bij de NASA en ontwikkelde autonome informatiesystemen voor astronouten tijdens hun ruimtewandelingen. Dat werkt door in zijn aanpak nu: "Ik kijk naar auto’s op dezelfde manier als een astronaut naar zijn ruimtepak: het houdt je in leven, het is je huis en je werkplek. Die visie breng ik over van NASA op de auto’s van de nabije toekomst."
Als één van de weinige Nederlanders bekleedt Sierhuis een topfunctie in de wereld van zelfrijdende auto’s. Sinds 2013 is hij directeur bij het Nissan Research Center Sillicon Valley. De smaak van succes kent zijn team al: de Japanse autofabrikant heeft besloten de door Sierhuis en zijn team ontwikkelde technologie voor autonoom rijden te adopteren. De IDS Concept Car is een elektrisch rijdend studiemodel van Nissan waarin deze technologie is toegepast.
Vanwege zijn positie is Sierhuis uitgenodigd als keynote speaker op Intertraffic, de internationale vakbeurs over verkeerstechnologie die van 5 tot en met 8 april in Amsterdam wordt gehouden.