Eind vorig jaar reed een zelfrijdende auto van de Chinese internet-gigant al een rondje door Beijing maar Baidu wil zijn activiteiten op dit gebied nu dichterbij Sillicon Valley brengen omdat daar het eigen high tech center is gevestigd. Dit heeft The Wall Street Journal opgetekend uit de mond van Andrew Ng die bij Baidu leiding geeft aan technologisch onderzoek en ontwikkeling. De Chinese onderneming maakte in december bekend dat het zich ook in de strijd om autonoom rijden gaat werpen. Volgens Ng, die eerder bij Google werkte, wil Baidu concreet al over een jaar of twee een auto, of in ieder geval voertuig, op de markt brengen dat autonoom kan rijden. Of dat dan ook al in de VS zal zijn, is voorlopig de vraag omdat de wetgeving daar nog altijd veel barrières opwerpt. De Amerikaanse Senaat wijdde vorige week in dit kader nog een hoorzitting aan alle aspecten rond de komst van zelfrijdende auto’s. 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding