"Op de straten van Pittsburgh kan u de eerstvolgende weken iets vreemds zien: een auto die er uitziet alsof een superheld ermee rijdt", zo luidt de aankondiging van Uber. "De auto is geen onderdeel van een filmscène. Het is een testauto".

"Zelfrijdende auto’s kunnen miljoenen levens redden en de levenskwaliteit van mensen over de hele wereld verbeteren", zo meldt het persbericht verder. De auto die gebruikt wordt voor de test is een Ford Fusion Hybrid (bij ons bekend als Mondeo). Er zal niet alleen getest worden of en hoe de auto zelf rijdt, maar de auto zal ook de stad in kaart brengen.

Er zal altijd een chauffeur achter het stuur zitten die alles in de gaten zal houden. Ook is de auto uitgerust met verschillende radars, laserscanners en camera’s die de details van de omgeving kunnen analyseren. Uber geeft toe dat het project nog in zijn kinderschoenen staat, maar het bedrijf is optimistisch over de test die ze uitvoert. "Elke testdag leidt tot verbeteringen", aldus de taxidienst.