Gett is volgens VW een van de snelst groeiende bedrijven op het gebied van on-demand mobiliteitsdiensten. "Innovatieve, digitaal geïntegreerde services die alle aspecten van mobiliteit dekken, beloven de komende jaren een erg sterk groeimomentum en grote verdiensten", hoopt VW.

De Volkswagen Groep streeft ernaar tegen 2025 een belangrijk deel van haar verdiensten uit dit soort diensten te halen. Daarom worden nieuwe samenwerkingen gesloten en strategische investeringen gedaan, zoals nu dit belang in Gett. "Naast onze pioniersrol in de autobusiness willen we ook wereldleider worden als mobiliteitsprovider. Dit partnerschap met Gett is de eerste mijlpaal op die weg," zegt bestuursvoorzitter Matthias Müller.

Gett is momenteel onder meer beschikbaar in Moskou, New York en een groot aantal steden in Europa. In Londen werkt de helft van de taxi’s al met dit systeem. Volgens VW is het daarbij uniek dat Gett zowel voor de zakelijke als de privémarkt werkt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding