Microsoft komt niet met eigen auto

Microsoft zal niet, zoals Apple, een eigen auto op de markt brengen.

De internetgigant wil echter wel autonoom rijdende auto’s tot mobiele kantoren omvormen. Dat zou dan moeten gebeuren in nauwe samenwerking met bestaande autofabrikanten. "Wij hebben al met zeven of acht verschillende fabrikanten en grote leveranciers gesproken," aldus Peggy Johnson, hoofd business development bij Microsoft.

Microsoft wil bijblijven met de ‘booming’ auto-technologie sector door de autofabrikanten en hun leveranciers te vragen wat ze precies nodig denken te hebben. Op die manier maakt het bedrijf autonoom rijden mogelijk zonder zelf auto’s te ontwerpen laat staan te bouwen. In principe denkt Microsoft het hele operationele systeem voor een autonoom rijdende auto te kunnen leveren. "An enabler instead of a creator," zoals Microsoft dat zelf uitdrukt. In het verlengde daarvan wil de onderneming vooral de tijd die wordt besteed in een autonoom rijdende auto productiever maken door daar een ‘mobile office’ van te maken. "Je zit tijden lang in de auto, kan dat geen deel gaan uitmaken van je nieuwe kantoor, een plek waar je eindelijk even écht kan werken. Wij geloven daarin," zegt Johnson.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Microsoft komt niet met eigen auto - Automobielmanagement.nl

Microsoft komt niet met eigen auto

Microsoft zal niet, zoals Apple, een eigen auto op de markt brengen.

De internetgigant wil echter wel autonoom rijdende auto’s tot mobiele kantoren omvormen. Dat zou dan moeten gebeuren in nauwe samenwerking met bestaande autofabrikanten. "Wij hebben al met zeven of acht verschillende fabrikanten en grote leveranciers gesproken," aldus Peggy Johnson, hoofd business development bij Microsoft.

Microsoft wil bijblijven met de ‘booming’ auto-technologie sector door de autofabrikanten en hun leveranciers te vragen wat ze precies nodig denken te hebben. Op die manier maakt het bedrijf autonoom rijden mogelijk zonder zelf auto’s te ontwerpen laat staan te bouwen. In principe denkt Microsoft het hele operationele systeem voor een autonoom rijdende auto te kunnen leveren. "An enabler instead of a creator," zoals Microsoft dat zelf uitdrukt. In het verlengde daarvan wil de onderneming vooral de tijd die wordt besteed in een autonoom rijdende auto productiever maken door daar een ‘mobile office’ van te maken. "Je zit tijden lang in de auto, kan dat geen deel gaan uitmaken van je nieuwe kantoor, een plek waar je eindelijk even écht kan werken. Wij geloven daarin," zegt Johnson.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding