Eerste doel is volgend jaar een update van de Mercedes S500e met een bereik van 500 kilometer op de markt te brengen. Mercedes zal dan ook de GLC-F-CELL in serie-productie nemen, volgens Daimler een primeur in autoland. Daarnaast biedt smart binnenkort bij alle modellen de keus tussen een verbrandingsmotor of een elektrische.

Verder zijn de Mercedes-Benz plug-in-hybride modellen ‘in full swing’, zoals Daimler het uitdrukt. Van de GLC Coupé 350 e 4MATIC en de E 350 e moeten de nieuwe versies nog dit jaar bij de dealer in de showroom verschijnen. Dat wordt dan gevolgd door de al genoemde S500e met 500 kilometer bereik die wordt aangedreven door lithium-ion batterijen van dochterbedrijf Accumotive. Dat model zal voor het eerst worden getoond op het Autosalon van Parijs dat in oktober wordt gehouden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding