Bovag investeert in innovatieve start-ups

Bovag gaat via de ‘Bovag Incubator’ daadwerkelijk participeren in innovaties. De eerste start-up waarin dit gebeurt is Crossyn Automotive dat zich richt op het slim ontsluiten van Big Data in de auto.

De branche-organisatie wil start-ups en scale-ups die de mobiliteitssector en individuele Bovag-leden verder kunnen helpen, niet alleen met raad en daad, maar ook met een investering ondersteunen. Doel daarvan is enerzijds om als organisatie en als netwerk te leren van deze innovators, en anderzijds om nieuwe kansen te bieden aan datzelfde netwerk. Werving van de start-ups gaat actief gebeuren. Een expertraad, met Bovag-leden en externen, zal de start-ups en scale-ups vervolgens beoordelen en selecteren. Voorwaarde voor participatie is onder meer dat het een mobiliteitgerelateerde innovatie is. Daarnaast moet de innovatie pre-competitief zijn (dus niet concurreren met de business van Bovag-leden). Ten slotte zal de innovatie ontwikkeld moeten worden vanuit de open source-gedachte. 

Crossyn Automotive

Crossyn Automotive is een innovatieve onderneming die zich richt op het slim ontsluiten van Big Data uit de auto. Het doel van het bedrijf is het verlenen van services op een onderscheidende manier aan afnemers door middel van het beheren van een Analytics of Things Platform. Crossyn verzamelt, analyseert en verrijkt data op maat voor haar afnemers in de overtuiging dat het bundelen van datastromen op een gestandaardiseerde wijze een toekomstige handelsmethode in de automotive is. Dankzij slimme analyses op onder andere voertuigdata kunnen nieuwe diensten aan allerlei doelgroepen worden aangeboden. Bij het ontsluiten en inzetten van deze data voor bepaalde diensten, is de klant volledig ‘in control’.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Bovag investeert in innovatieve start-ups - Automobielmanagement.nl

Bovag investeert in innovatieve start-ups

Bovag gaat via de ‘Bovag Incubator’ daadwerkelijk participeren in innovaties. De eerste start-up waarin dit gebeurt is Crossyn Automotive dat zich richt op het slim ontsluiten van Big Data in de auto.

De branche-organisatie wil start-ups en scale-ups die de mobiliteitssector en individuele Bovag-leden verder kunnen helpen, niet alleen met raad en daad, maar ook met een investering ondersteunen. Doel daarvan is enerzijds om als organisatie en als netwerk te leren van deze innovators, en anderzijds om nieuwe kansen te bieden aan datzelfde netwerk. Werving van de start-ups gaat actief gebeuren. Een expertraad, met Bovag-leden en externen, zal de start-ups en scale-ups vervolgens beoordelen en selecteren. Voorwaarde voor participatie is onder meer dat het een mobiliteitgerelateerde innovatie is. Daarnaast moet de innovatie pre-competitief zijn (dus niet concurreren met de business van Bovag-leden). Ten slotte zal de innovatie ontwikkeld moeten worden vanuit de open source-gedachte. 

Crossyn Automotive

Crossyn Automotive is een innovatieve onderneming die zich richt op het slim ontsluiten van Big Data uit de auto. Het doel van het bedrijf is het verlenen van services op een onderscheidende manier aan afnemers door middel van het beheren van een Analytics of Things Platform. Crossyn verzamelt, analyseert en verrijkt data op maat voor haar afnemers in de overtuiging dat het bundelen van datastromen op een gestandaardiseerde wijze een toekomstige handelsmethode in de automotive is. Dankzij slimme analyses op onder andere voertuigdata kunnen nieuwe diensten aan allerlei doelgroepen worden aangeboden. Bij het ontsluiten en inzetten van deze data voor bepaalde diensten, is de klant volledig ‘in control’.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding