Tesla-autopilot hield vrachtwagen voor een verkeersbord

De autopilot in de eerste Tesla die met dat systeem is verongelukt ‘dacht’ dat de overstekende vrachtwagencombinatie waar de auto tegenaan botste een hoog verkeersbord langs de snelweg was.

Tesla-autopilot hield vrachtwagen voor een verkeersbord

"Bij dit ongeval leidde de hoge witte zijkant van de aanhanger in combinatie met een radarbeeld dat erg veel leek op een hoog opgehangen verkeersbord er toe dat de automatische rem niet in werking trad," aldus een verklaring van Tesla naar aanleiding van het ongeval in de VS waarbij de bestuurder om het leven kwam. Volgens de politie werd de voorruit van de Tesla afgerukt en reed de auto na de aanrijding rechtdoor om uiteindelijk tegen een elektriciteitspaal tot stilstand te komen.

Autopilot niet perfect

Tesla benadrukt nogmaals dat de bestuurder ook bij een ingeschakelde autopilot op de weg en het verkeer moet blijven letten. De autofabrikant refereert daarbij aan het feit dat de omgekomen bestuurder video’s op zijn scherm had gestart en daar waarschijnlijk naar aan het kijken was. "Autopilot wordt steeds beter maar is nog steeds niet perfect," aldus Tesla.

Tesla-autopilot hield vrachtwagen voor een verkeersbord - Automobielmanagement.nl

Tesla-autopilot hield vrachtwagen voor een verkeersbord

De autopilot in de eerste Tesla die met dat systeem is verongelukt ‘dacht’ dat de overstekende vrachtwagencombinatie waar de auto tegenaan botste een hoog verkeersbord langs de snelweg was.

Tesla-autopilot hield vrachtwagen voor een verkeersbord

"Bij dit ongeval leidde de hoge witte zijkant van de aanhanger in combinatie met een radarbeeld dat erg veel leek op een hoog opgehangen verkeersbord er toe dat de automatische rem niet in werking trad," aldus een verklaring van Tesla naar aanleiding van het ongeval in de VS waarbij de bestuurder om het leven kwam. Volgens de politie werd de voorruit van de Tesla afgerukt en reed de auto na de aanrijding rechtdoor om uiteindelijk tegen een elektriciteitspaal tot stilstand te komen.

Autopilot niet perfect

Tesla benadrukt nogmaals dat de bestuurder ook bij een ingeschakelde autopilot op de weg en het verkeer moet blijven letten. De autofabrikant refereert daarbij aan het feit dat de omgekomen bestuurder video’s op zijn scherm had gestart en daar waarschijnlijk naar aan het kijken was. "Autopilot wordt steeds beter maar is nog steeds niet perfect," aldus Tesla.