FCA is de eerste massafabrikant die met zo’n ‘bounty’ komt, tot nu toe gebeurt dat verder alleen door Tesla.

Hackers kunnen 150 tot 1.500 dollar ontvangen als ze geconstateerde gebreken via bugcrowd.com melden bij de autobouwer. FCA reageert daarmee, zij het een beetje laat, op de ontdekking vorige zomer door twee hackers van gebreken in de afstandsbediening van de 2014 Jeep Cherokee. FCA heeft dat probleem inmiddels verholpen met een software-update.

Titus Melnyk, senior manager security architecture bij FCA: "Het is al een paar keer gebeurd dat mensen ons via klantenservice of andere contactmethoden zaken die van belang waren hebben gemeld. Het bugcrowd-programma is een mooie, officiële manier waarop mensen ons kunnen bereiken om te weten te komen wat werkelijk interessant voor ons is. Door een beloning te bieden, hopen we dat meer mensen dat ook daadwerkelijk zullen doen."