Alibaba komt met eigen ‘connected car’

De Chinese internetgigant Alibaba heeft samen met Shanghai Automotive Industry Corporation SAIC een eigen ‘connected car’ systeem op de markt gebracht.

Alibaba, op Amazon na de grootste internetwinkelier ter wereld, is daarmee na Google en Apple het volgende techbedrijf dat zich op de automarkt stort.

"Ons systeem YunOS maakt auto’s nog meer onmisbaar in het leven van mensen die midden in de maatschappij van de toekomst staan," zegt Jack Ma, de schatrijke oprichter en eigenaar van Alibaba. Hij hoopt met de innovatie zijn bedrijf weer een stap verder te brengen op de weg naar het Internet of Things. In tegenstelling tot veel andere auto’s is het Chinese systeem gebaseerd op de Cloud. Een groot deel van de functies is spraakgestuurd terwijl het dankzij 4 360-graden camera’s in de auto zelf ook mogelijk is om onderweg selfies te maken. "Wat wij hebben gecreëerd is niet internet in een auto maar een auto in het internet," denkt Ma. "De intelligente exploitatiesystemen worden de tweede motor van het voertuig terwijl de data de nieuwe brandstof zijn."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Alibaba komt met eigen ‘connected car’ - Automobielmanagement.nl

Alibaba komt met eigen ‘connected car’

De Chinese internetgigant Alibaba heeft samen met Shanghai Automotive Industry Corporation SAIC een eigen ‘connected car’ systeem op de markt gebracht.

Alibaba, op Amazon na de grootste internetwinkelier ter wereld, is daarmee na Google en Apple het volgende techbedrijf dat zich op de automarkt stort.

"Ons systeem YunOS maakt auto’s nog meer onmisbaar in het leven van mensen die midden in de maatschappij van de toekomst staan," zegt Jack Ma, de schatrijke oprichter en eigenaar van Alibaba. Hij hoopt met de innovatie zijn bedrijf weer een stap verder te brengen op de weg naar het Internet of Things. In tegenstelling tot veel andere auto’s is het Chinese systeem gebaseerd op de Cloud. Een groot deel van de functies is spraakgestuurd terwijl het dankzij 4 360-graden camera’s in de auto zelf ook mogelijk is om onderweg selfies te maken. "Wat wij hebben gecreëerd is niet internet in een auto maar een auto in het internet," denkt Ma. "De intelligente exploitatiesystemen worden de tweede motor van het voertuig terwijl de data de nieuwe brandstof zijn."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding