Alibaba, op Amazon na de grootste internetwinkelier ter wereld, is daarmee na Google en Apple het volgende techbedrijf dat zich op de automarkt stort.

"Ons systeem YunOS maakt auto’s nog meer onmisbaar in het leven van mensen die midden in de maatschappij van de toekomst staan," zegt Jack Ma, de schatrijke oprichter en eigenaar van Alibaba. Hij hoopt met de innovatie zijn bedrijf weer een stap verder te brengen op de weg naar het Internet of Things. In tegenstelling tot veel andere auto’s is het Chinese systeem gebaseerd op de Cloud. Een groot deel van de functies is spraakgestuurd terwijl het dankzij 4 360-graden camera’s in de auto zelf ook mogelijk is om onderweg selfies te maken. "Wat wij hebben gecreëerd is niet internet in een auto maar een auto in het internet," denkt Ma. "De intelligente exploitatiesystemen worden de tweede motor van het voertuig terwijl de data de nieuwe brandstof zijn."