"We hebben een veelbelovend telefoongesprek gevoerd met Bosch. Belangrijke verbeteringen aan het systeem zouden mogelijk zijn via een over-the-air software update," aldus Musk op zijn favoriete medium Twitter (zie onder).

Hij bedankte Bosch, dat de radar voor de ‘automatische piloot’ levert, en het Israelische Mobileye dat een deel van de technologie verzorgt voor hun hulp en steun. Musk voegde daar aan toe ‘dat kritiek op de Autopilot gericht moet worden op Tesla, niet op haar toeleveranciers.’ Over de werking van het systeem zijn twijfels gerezen na een dodelijk ongeval met een op Autopilot rijdende Tesla in de VS en enkele andere incidenten. Eerder werd bekend dat de RDW informatie over die problemen heeft opgevraagd bij haar Amerikaanse collega’s omdat de Nederlandse dienst de Europese typegoedkeuring voor Tesla’s heeft afgegeven.

Tesla baas