China wil geen autonome auto’s op straat

Terwijl vrijwel alle andere landen voorloper willen zijn bij autonoom rijden, lijkt het er op dat China de zelfsturende auto juist van de openbare weg af wil houden.

De Chinese overheid heeft de autofabrikanten in haar land inmiddels een officiële waarschuwing gestuurd dat autonoom rijden niet getolereerd zal worden. Het ministerie voor industrie en technologie heeft tevens de politie verzocht hard op te treden als er een auto wordt betrapt waarvan de bestuurder niet zelf aan het stuur zit.

Het ministerie zou een verordening voorbereiden waarin staat dat autonome auto’s alleen in speciaal afgesloten zones mogen opereren. Dat alles komt net nadat BMW en haar Chinese partner Baidu een bericht de wereld in hebben gestuurd over een succesvolle proef met een autonoom voertuig dat zo’n 2.000 kilometer op de – Chinese – wegen heeft afgelegd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

China wil geen autonome auto’s op straat - Automobielmanagement.nl

China wil geen autonome auto’s op straat

Terwijl vrijwel alle andere landen voorloper willen zijn bij autonoom rijden, lijkt het er op dat China de zelfsturende auto juist van de openbare weg af wil houden.

De Chinese overheid heeft de autofabrikanten in haar land inmiddels een officiële waarschuwing gestuurd dat autonoom rijden niet getolereerd zal worden. Het ministerie voor industrie en technologie heeft tevens de politie verzocht hard op te treden als er een auto wordt betrapt waarvan de bestuurder niet zelf aan het stuur zit.

Het ministerie zou een verordening voorbereiden waarin staat dat autonome auto’s alleen in speciaal afgesloten zones mogen opereren. Dat alles komt net nadat BMW en haar Chinese partner Baidu een bericht de wereld in hebben gestuurd over een succesvolle proef met een autonoom voertuig dat zo’n 2.000 kilometer op de – Chinese – wegen heeft afgelegd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding